¬

Tolga ACARLI Uludağ Ekonomi Zirvesi Görüşlerini Paylaştı

Consulta Yönetici Ortaklarından Tolga Acarlı, liderlerin buluştuğu bir gelenek haline gelen Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne katıldı. Zirve'de konuşmacı olarak yer alan dünyaca ünlü ekonomistlerin, global şirketlerin CEO ve yöneticilerinin konuşmalarını değerlendirdi.

25-26 Mart’ta gerçekleşen, liderlerin buluştuğu bir gelenek haline gelen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Davos’a paralel olarak Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm konuları şirket liderlerinin ve patronların odak noktası oldu. Değişen tüketici trendleri ve beklentileri doğrultusunda şirketlerin müşterilerine en iyi düzeyde müşteri deneyimi sağlayabilmesi için, gelişen teknolojileri iş süreçlerine ve önerdikleri değere entegre etmeleri gerekiyor. Türkiye bu noktada hala yolun başında ve dünyadaki iyi uygulamaları takip ederek dijital dönüşüm alanında adımlar atmaya çalışıyor. Bu konuda perakende, e-ticaret, bankalar ve telekom şirketleri sıranın başını çekiyor.


Dünyada gelişmiş ülkelerin bu konuda yaklaşımlarını incelediğimizde Almanya’nın, İngiltere’nin, ABD’nin, Japonya’nın ve G20’de yer alan benzer yapıdaki ülkelerin tamamının Endüstri 4.0 ile ilgili bir stratejisi ve dijital dönüşüm ile ilgili yaklaşımları olduklarını görüyoruz. Zirve'nin açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’de de sektörel dönüşüm anlamında 25 farklı reform programı açıklandığından ve reformlar üzerine çalışmaların başladığından bahsetti. Şirketlerin, bu reformların kendileri üzerinde etkilerinin ne olacağı ve dijital dönüşüm anlamında ne yapmaları gerektiği ile ilgili yol haritası oluşturması ve stratejik planlarında dijital dönüşümü ele almaları önümüzdeki dönem için kritik olacaktır.  Türkiye’nin dijital dönüşüme ilişkin ülke stratejik planını en yakın zamanda oluşturması ve açıklaması şirketlere yol açacaktır. Dijital dönüşümde önemli kriterler öncelikle bu konuda liderlik ve vizyon sahibi olmak, kültürel dönüşüm ve bunu sağlayan organizasyon, şirketin iş yapış şekilleri ve tabii ki kullandıkları teknolojiler.


Zirve'de Silikon vadisinde hızla yayılan sensor teknolojisi, her şeyin interneti (IOT), siber güvenlik, yapay zeka gibi konular öncelikli olarak konuşuldu ve çok yakın bir zamanda hem tüketicileri, hem de şirketleri etkileyecek teknolojik trendlerden bahsedildi. Hala birçok firma için kavramdan öteye gitmeyen bu yeni teknolojik gelişmelerin şirketlerde uygulamalarını görmemiz zaman alacağa benziyor. 


Çözüm Ortaklarımız


 The European House - Ambrosetti
 Software AG
 Pandea
 board
 UiPath
 Centric Software
 Alteryx
 Qlik
 Robusta
 Knowbe4
 Bilge Adam