CONSULTA CIRCULAR : Vergi Sirküleri 2020/159 - Dec. 26, 2020

1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programının 2020 Yılının Son Çağrısı Açıklandı

Newsletter Subscription

Subscribe to be informed about the new circular.

Newsletter Registration Form

Vergi Sirküleri 2020/159 - 26 December 2020

1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programının 2020 Yılının Son Çağrısı Açıklandı

İş fikri başvuruları 28 Aralık 2020 ve 31 Mart 2021 tarihleri arasında 21 ilde bulunan 63 Uygulayıcı Kuruluş tarafından alınacaktır. Uygulayıcı Kuruluşlar girişimcilerin iş fikirlerinin toplanması, değerlendirilmesi, seçilen iş fikirlerinin iş planına dönüştürülmesine yönelik eğitim, rehberlik, kuluçka vb. hizmetler ile iş fikirlerinin doğrulanması ve girişimcinin TÜBİTAK’a sunacağı iş planı önerilerinin onaylanması gibi faaliyetleri gerçekleştireceklerdir.

 

Bireysel Genç Girişim (BiGG) Uygulayıcı Kuruluşları kendi web sayfalarında ilan edecekleri duyuru ile altı tematik alanda iş fikri başvurularını kabul edecek olup söz konusu altı alan şunlardır;

 

  • Akıllı ulaşım,
  • Akıllı üretim sistemleri,
  • Enerji ve temiz teknolojiler,
  • İletişim ve sayısal dönüşüm,
  • Sağlık ve iyi yaşam,
  • Sürdürülebilir tarım ve beslenme.

Teknogirişim Sermayesi Desteği üst limiti 200.000 TL olup, destek başlangıç tarihi Kasım 2021 dönemidir. Herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi, lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini en çok 10 yıl önce almış kişiler çağrıda belirtilen diğer şartları da taşımaları halinde programa başvurabileceklerdir.

1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 2020-2 BiGG Çağrı Duyurusunun tam metnine ulaşmak için buraya tıklayınız.

Saygılarımızla,

CONSULTA Vergi

 

(*) Sirkülerlerimizde yapılan açıklamalar yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kesin işlem tesis etmeden önce uzmanlarımızdan görüş ve yönlendirme alınmasını önemle tavsiye ederiz. Bu sirkülerlerin amacı tek başına uygulamalara yön vermek olmayıp; mükelleflerimizin risk, fırsat ve değişiklikler hakkında güncel bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Yegâne kaynak olarak sirkülerlerimizdeki açıklamaların kullanılması halinde doğabilecek olası zararlardan CONSULTA sorumlu olmayacaktır.  

Dokümanı İndir